De zoete wraak van genot

Je hoort tegenwoordig veel de reclame op de radio over diabetes type2 en bewegen. Goed dat er via de media aandacht aan wordt besteed, want er zijn op dit moment veel diabetes patiënten type2. Eigenlijk is het een welvaartziekte maar ja wat heb je aan die kennis. Het wordt tijd dat iedereen zich bewust wordt hoe om te gaan met zijn lijf. In de praktijk blijkt nog steeds dat mensen eerder geneigd zijn medicijnen te slikken dan zichzelf een beter eet en leefpatroon aan te leren.

Een voorbeeld
Zo kwam er 6 maanden geleden een mevrouw naar me toe met de vraag of ik haar kon helpen. Ze had al vele jaren diabetes type2 en het hele traject al doorlopen met allerlei onderzoeken en diëten. Sommige hadden wel geholpen maar tijdelijk. Ze was alleen nog maar meer insuline gaan spuiten. Ze wilde zo graag weer een normaal leven en zich weer goed voelen. We zijn gestart met een eetdagboek met daarin ook hoe ze zich voelde en hoe hoog haar suikerwaarde was. Ik heb haar gewogen en gemeten maar vooral geluisterd naar wat ze graag wilde bereiken.

Vitale Afslank Cursus
We zijn begonnen met een voedingsplan en een beweegplan. Na een voorzichtige start met vallen en opstaan hadden we na 1 maand het 1e doel bereikt… er was 4 kilo af. Nu kreeg ze de smaak te pakken. Door haar te leren hoe ze moest bewegen namen ook haar pijnklachten af. Ineens stond ze ’s ochtends makkelijker en soepeler op.  Inmiddels waren we 6 weken verder.

Geen granen meer!
Na overleg vonden we beiden dat het tijd was om ook het voedingsplan bij te stellen. Vanaf nu geen granen meer! Uit diverse studies blijkt dat granen een slechte invloed hebben op het insuline gehalte. Het was het proberen waard vond ze. Maar ineens geen brood en dergelijke meer is toch wel een hele verandering. Maar ze hield vol!! Volop groente en fruit, vlees en vis, noten en zaden.

,,Ze voelt zich zo goed en staat weer volop in het leven. ”

We zijn nu iets meer dan 6 maanden verder, 23 kilo lichter en nog maar een kwart van de medicijnen. En ze voelt zich zo goed. Staat weer volop in het leven. Is zo blij dat ze nu weer leuke kleding kan dragen, ze winkelt zich suf. Straalt weer zelfvertrouwen uit. En ik…ik ben vooral trots op haar. Op haar doorzettingsvermogen, op haar lef. Dat ze me heeft binnengelaten in haar leven, dat ze me haar wanhoop maar ook haar hoop heeft laten zien. En we gaan door!

Conclusie
De boodschap van dit verhaal is dat het mogelijk is, om door je levensstijl te veranderen, je veel vitaler en gezonder wordt. Je levenskwaliteit verbeterd maar vooral dat je weer een gelukkig mens wordt.

CHANGE FOR LIFE

 

Geschreven in Change for Life, Gezondheid, Vitaliteit, Voeding. Bookmark de permalink.

Comments are closed.